Små blir stora

Det är med en klump i halsen och ett litet sting i hjärtat jag sitter här och rensar igenom alla gamla barnkläder. Små tuffa blå. Det lilla gulliga rosa. Sista "renset" nu, jag har inte plats för allt det här. Å andra sidan, även om jag hade det har jag ingen anledning att spara det. Jag har aldrig varit någon sparare, jag rensar. Rensar ofta och kritiskt. Men den här gången är det så svårt. Jag vet ju att, som jag känner nu, blir det inga fler bebisar här. Jag är inne i "småbarnsperioden" nu och vill inte komma tillbaka hit. Jag vill satsa på mig nu, utveckla mitt eget "inte-mamma" liv i takt med att barnen växer.


Men även om det är stressiga, krävande, oroliga, sömnlösa år så är det ingenting emot vad man får tillbaka. Det går inte en dag utan att mina barn får mig att skratta. Det går inte en dag utan att jag känner hur hjärtat värker över de två små varelserna.


Och vem vet, det kanske blir en sladdis någon gång? ;0)
STÖRIGT!

Stör mig något fruktansvärt på att min rubriktext hamnar till höger!! Vet någon hur jag ändrar det?? Det blir ju helt fel..

Bakdag

Idag har jag och barnen varit lediga, så vi passade på att ha en liten bakdag.

Först fick vi skriva en inköpslista och gå och handla
Melwin slängde ner en varsin Risifrutti till honom och Tuva. Det här tyckte han var rättvist

Sen började bakningen. (Det här är Tuvas fotomin som hon lägger på när kameran kommer fram)

Lite provsmakning


Tadaa! Det blev bullar...

och sockerkaka

Bakningen avslutades som en bakning bör - i badet!Fem generationer


Här är min familjs äldsta medlem tillsammans med den yngsta. Min gammelfarmor Solveig fyller 95 år i sommar. Lilla Olle, som är hennes barnbarns-barnbarn (min systerson) fyller 1 höst. Vilken känsla att få uppleva så många generationer efter sig.

Gaaaah!

Saker som har irriterat mig idag:

1. Att väckarklockan ringde fruktansvärt tidigt
2. Mitt hår är som en blandning mellan ett skatbo och Svinto
3. Barn som totalvägrar att klä på sig=man får böna, be och mordhålla
4. Att gå förbi carporten där vår stendöda extrabil står, för att fortsätta till bilen jag ska använda - som inte står i någon carport
5. Att när bilen är färdigskrapad och avborstad och man tror att man är i tid till dagis för en gångs skull, då flyger vindrutetorkaren iväg. Självklart den på förarsidan
6. Att jag inte vet hur man får dit den där förbannade vindrutetorkaren igen, så jag måste åka till Björns jobb och få hjälp
7. Att det ligger godis på bordet på jobbet som jag måste äta av
8. Blev sen hem från jobbet och missade Familjen Annorlunda 

AKUT NU

är allt du behöver skriva, skicka sen iväg det till 72 900 så har du precis skänkt 50:- till Haiti (genom Röda Korset). Jag har hjälpt. Har du?

"Håll käften på're!"

Har precis kollat på En annan del av Köping. Jag tycker att det är så himla mysigt att få lite mer inblick i hur de tänker och hur de har det. Och Tobbe är ju hur skön som helst!

Jag och Melwin var ju som sagt på bio förut. Vi mötte upp Cicci med lilla Angelica och sen även Ante som hade med sig Natta. Jag tror att alla tre barnen tyckte att den var jättebra. Haha ja jag tyckte ju också att den var bra såklart, så himla rolig!

Efteråt åkte vi till lilla farmor och fick lite mellanmål. Vi har inte träffats sen julafton. Det blir så himla svårt att få ihop tiden nu när jag bara jobbar kvällar. När jag dessutom sitter och pendlar de här 6 milen varje dag när jag åker till jobbet så tar det emot att sitta och åka in på de lediga dagarna.

Sen gjorde jag något mer som det är svårt att pussla in i vårat osynkade schema, nämligen träningen. B jobbar bara måndag-fredag 7-16, jag jobbar bara kvällar och helger. Mat ska lagas, hem ska städas och barn ska underhållas. Så jag och B får verkligen slåss om de tider vi skulle kunna åka och träna. Man får väl bli glad så länge det blir åtminstonde en gång/vecka. Det är ju en bra början!

Nu - Wallander!


Killar mot tjejer

Det blir en tuff kamp mellan killar och tjejer nu när Melwin och jag sticker på bio. Vi ska såklart kolla på Alvin och gänget 2!


2010

Halva Januari har gått, halva återstår. Jag tycker att Januari är en så otroligt tråkig månad, Känns som 31 måndagar i rad. Julen är över och förbi och det känns som en evighet till våren. Det brukar inte vara så mycket som händer heller eftersom ingen planerar in något precis efter jul och nyår. Dåligt med pengar är väl ännu ett typiskt kännetecken för den månaden. Dessutom känner vi sitter fast, verkligen FAST i en för liten lägenhet. Måste flytta till större NU! Men det verkar vara dåligt med fyror här i hålan.. 

Så, nog med neggosnacket! Det är Januari. Årets första månad! Ett år fullt med möjligheter och utmaningar! Man är hoppfull, har förväntningar och har ännu inte riktigt brutit nyårslöftet. Dessutom börjar det rulla in massor roliga saker att se fram emot. Bland annat ska vi på två bröllop i år! Eller, ett bröllop och en bröllopsfest. Dessutom ska jag på Klassfest. Det är 10 år sen jag slutade 9:an, helt otroligt! Redan i Februari tar jag och Björn en barnfri hotellnatt och sticker iväg till Jönköping tillsammans med Ögge och Bella. Ja, vi har både stora och små händelser inplanerade. Det här blir nog ett bra år!  

RSS 2.0