Same, same but different

Åh nej!! Medan jag höll på att fixa och trixa lite här råkade jag kasta bort min fina bloggdesign. KLANT! Går den att rädda? Men egengligen kanske det inte gör så mycket, för jag tänkte ändå prova på något nytt ett tag! VÄLKOMNA IN TILL:

emmaskaos.spotlife.se

Jag har även importerat alla inlägg från den här bloggen, så allt som någonsin har publicerats på emmaskaos.blogg.se finns nu på nya bloggen!!

Hoppas ni tittar in!

Bulle med bulle

Både i måndags och tisdags satt jag och Anna non-stop och bara pluggade, från morgon till eftermiddag. Det ledde till att både i måndags och tisdags kväll hade jag världens huvudvärk och illamående och fick gå och lägga mig supertidigt. Så idag var vi duktiga med att pausa då och då och tog även en promenad för att få lite luft. Det behövs verkligen när man sitter begravd i böckerna hela dagarna. Så det är så mina senaste dagar har sett ut. Blir lite enkelspårigt under tentaveckorna.

Idag bjöd Anna mig på sin specialitet: Bulle med bulleHar ni hört talas om det? Man köper en fralla, delar den på mitten, stoppar i en chokladboll och pressar ihop. Jag var stensäker på att det var ett skånskt påhitt (eftersom Anna är skåning), så jag började göra en liten marknadsundersökning bland de som jag känner, men det var faktiskt några stycken som hade ätit det förut.

 



Söndagsbio

Hade två mycket trötta barn idag eftersom det blev rätt så sent igår. Men av någon anledning så sover de ju sällan märkbart längre om morgnarna, hur sent de än går och lägger sig. Förstår inte det där riktigt!

Idag åkte jag och barnen till stan. Vi stannade först hos farmor, eller "Nunne" som barnen kallar henne. Nunne skulle vara barnvakt åt Tuva medan Melwin och jag skulle på bio. Vi såg Yogi Björn. Den var jätterolig, tyckte både barn och vuxna. Både Melwin och kusin Hugo, som också var med, var jätteduktiga under filmen.

Jag är så glad att min farmor är så pigg som hon är. Hon är 80 år och orkar ändå ha barnen. Tuva blev lite ledsen när jag och Melwin gick. Jag hörde henne skrika långt efter att vi gått, så efter en stund så skulle jag ringa och fråga hur det gick (var mest orolig för farmors skull, jag vet ju att T lugnar sig snart). Då svarar hon: "Vi turas om att skrika här. Oj, nu är det min tur, jag måste lägga på!" *klick* Då kontraskriker hon när Tuva skriker så det blir en lek utav det istället. När vi kom tillbaka hade de jätteroligt tillsammans! 

Nu ikväll blev det först Solsidan och nu Wallander. Jag samlar lite energi för att imorgon orka ta tag i det som jag har förträngt den här helgen - tentapluggandet!
  


Måste bara flika in vad tråkigt jag tycker det är att det inte finns någon lampa/blixt i min iPhone (3GS). Men den är väl inte känd som fototelefon heller..


Kung Bores kontring

Häromdagen la jag upp några sommarbilder, så för rättvisans skull kommer här några vinterbilder:











Saturday Night

Vi har precis kommit hem efter en helmysig eftermiddag/kväll hos mamma och Erik. Barnen har lekt, både inne och ute, vi har blivit utfodrade med mat och godis och bara haft en riktigt skön dag, helt enkelt! Skönt att bli lite bortskämda ibland. Min mormor var förbi en sväng också och det var länge sen jag såg henne med. Jag, lillebror, systerson och mina två små gick ut på en promenad i det underbara solvädret. Det var så skönt att strosa. Vi gick igenom en kohage där snön var ganska hög, så T orkade inte gå hela vägen med sina små ben. Man kan ju tänka sig själv, när en annan tycker det är jobbigt med hög snö, då är deras ben ungefär 2/3 kortare än en annans. Så det blev en del bärande och hon är ingen miniliten tjej längre. Men de tjatar ju så mycket om den där vardagsmotionen, så jag får väl se det som ett litet extra träningspass!






Mamma och Erik har världens mest gossugna undulat. Betty heter hon och vill bara pussas hela tiden! Hon brukar sitta på axeln, lägga upp klon på kinden så lutar hon sig framåt och pussas. Helst skulle hon vilja sitta på näsan, men det är lite för halt så hon halkar bara ner. Här pussas hon med lillebror Jesper.
  


Far, far away...

Sommar, sol, bad och värme känns såå långt bort nu när termometern visar -10 igen. Kallare ska det visst bli under helgen. Men jag vet att det går fort, speciellt den här våren kommer bara susa förbi.







Premiär!

Nu har jag smällt i mig årets första semla! Jag har varit sugen på det jättelänge, så nu när man väl proppar i sig en så är det inte alls lika gott som man föreställt sig! Den här gången köpte jag en vanlig med mandelmassa, men nästa gång ska jag göra den själv och proppa i Nutella istället. Mums!




 

NÖJD!

Åh jag är så otroligt glad idag! Det är nästintill helt klart med LIA plats nu. Vi fick det vi hade hoppats så mycket på. Det är inom en stor mediakoncern. De har absolut ingen ordning på deras inköp som det ser ut idag, så det är just där jag och min vapendragare Anna kommer in i bilden. Det ska bli så spännande och jag kan knappt vänta till efter påsk så vi får börja rota i projektet!

Vädret idag är jag däremot inte särskilt nöjd med. Snökaos! Fy, jag som satt och funderade på senast igår hur grönt det hade blivit på så kort tid. Nu är allt bara vitt, vitt, vitt igen. Men det var väl inte särskilt oväntat, det är ju trots allt bara februari och vi kan ha 2-3 vintermånader kvar om vi har otur..


Morgonpass

Jag hade tänkt åka till gymmet och träna efter att jag lämnat barnen på dagis, men jag kände helt enkelt inte för det. Så jag tränade lite hemma istället! Jag har ju faktiskt en hel serie med träningsfilmer som inte är alltför använda. De flesta är till och med plasten kvar på. Filmerna är från iForm och jag körde den som heter "Bästa Konditionen". Det var jobbigt och jag blev svettig, så någon nytta hade det kanske. Får ta mig till Medley imorgon kväll istället, då är jag inbokad på ett gympapass.  

Resten av dagen ska det pluggas! Det nalkas tentor i Operativt Inköp och Elektronisk Affärskommunikation. Tre tentor och en himla massa grupparbeten kvar innan vi ger oss ut på LIA. Spännande!  


Inköpsdag

Idag hade vi Inköpsdag i skolan. Det kom en hel del inköpare från olika företag, så fick vi som studerar gå runt och "mingla" lite. Prata med dem, få informtion om yrket samt knyta lite kontakter. Väldigt intressant! Vi ska snart göra ett ganska avgörande val inom utbildningen, nämligen välja vilken sorts inriktning vi vill gå - Offentlig Sektor eller Privata Företag. Innan man började utbildningen kändes valet ganske enkelt, Privat. Men nu när man blir lite mer insatt så inser man att det finns bra karriärsmöjligheter även inom Offentliga sektorn. Jag har alltså ännu inte gjort mitt slutgiltiga val, även om det kanske fortfarande lutar lite mer åt privata. Men i alla fall har den här dagen varit otroligt inspirerande!

Snart är det dags för oss att gå ut på vår första LIA (Lärande I Arbete). Det går ut på att vi ska ut på ett företag och ta oss an ett projekt som företaget har problem eller behöver hjälp med. Vi har en väldigt intressant sak på gång och hoppas så på ett positivt besked imorgon *håller tummarna* 



Emma, Utelunch 73:-. Så värt!!

 

Game on!

Allt som går att göra en tävling av, gör jag och B en tävling av! Just nu har vi en tävling om Vem som slösar minst pengar. Det började med att vi hade lite meningsskiljaktigheter om vad som räknades till slösade pengar. Jag lägger en hel del pengar på uteluncher. Jag anser att det är som att investera i mina sociala kontakter, eftersom jag genom luncher har tid att träffa vänner jag inte sett på länge. Jag har däremot inga laster what so ever. B både snusar, dricker kaffe och drickel öl. Det är väl att slösa om något? 

Så just nu pågår kampen om slöseriet här hemma. Vi är petnoga med att skriva ned allting som handlas, om det ska debiteras på Mitt, B:s eller det Gemensamma kontot. Kan man argumentera för sin sak så kan det ju bli så att man kommer undan med något. Försöker man mygla blir det 500:- påslag!

Det bästa av allt med den här tävlingen är att jag kommer att vinna. Jag kan strunta i att käka ute och köpa allt det där andra jag köper. Men B måste ha sitt snus. Dessutom ska han ha besök i helgen, de ska titta på fotboll. Fotboll = öl, besök = dubbelt så mycket öl. Det går inte på det gemensamma kontot. Så jag kommer vinna, B kommer tro att han är den stora slösboven i förhållandet och jag kan fortsätta som vanligt när tävlingen är slut.


Bra, bättre, bäst!

Innan jag ska göra någon aktivitet, antingen för första gången eller för första gången på väldigt länge, tror jag alltid att jag är så himla bra på den aktiviteten. Det ser ju alltid så lätt ut när en som är duktig på något gör det den är duktig på, så då tänker jag att det kan ju inte vara så svårt. Ganska ofta, typ jämt, brukar jag ganska snabbt tvingas inse fakta: Det finns en anledning till att elitidrottare tränar typ 7 dagar i veckan.

Jag var alltså inget skridskoåkarproffs heller..

On/Off/On

Med anledning av lite vårkänslor, en gnutta dåligt samvete över de besökare som faktiskt fortfarande kommer in varje dag (och får se den där jäkla "Fredagsmiddagen" som startsida) och sen, kanske allra mest, att jag har fått en jättefin ny dator med Adobe Photoshop Elements, har jag nu fått bloggsug igen. Jag brukar ju alltid få bloggsug när jag inte har skrivit ett tag. Men jag vet ju hur det blir, efter ett tag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Men jag gör ett försök i alla fall och ni får jättegärna skriva vad ni vill läsa om! 

Pappa och Hilde har varit på Sverigebesök i helgen. Lika mysigt som vanligt! Vi blir alltid så bortskämda när de är här både vad gäller prylar, men framför allt spenderar de en massa tid med barnen. I fredags hämtade de dem från dagis efter lunch och var med dem hela dagen. Känns jätteskönt att de kan få hitta på något och bli lite bortskämda från någon annan än mamma och pappa.

Så jätte tack för den här helgen, alltid lika tråkigt när ni åker hem igen!



Min nya kompis. Love it!


RSS 2.0