Tänk om..

.. Tuva skulle råka vakna. Då skulle ju jag bli tvungen att lägga mig och gosa med henne istället för att dammsuga och skura golven och tvätta toaletter och laga mat. Det skulle ju verkligen bli tokigt!

Ett liv på paus

Nää, det går ju inte.. men det känns som det är så! Det är inte så att jag är dålig på att uppdatera - har liksom inget att skriva om! Känns som allt just nu bara är höstdepp och förkylningar. Men i helgen händer det lite i alla fall, min gulliga kusin kommer och hälsar på från Stockholm. Sen på måndag åker jag ju till Ullared och så länge man får shoppa går det ju inte att deppa?!

Melwin har börjat tjata om en mus. Jag vill absolut inte ha någon mus, men jag skulle kunna tänka mig en kanin kanske! Tänk vad mysigt alltså.. Dessutom har de inte spån i burarna längre utan något trä, så det luktar inte äckelpäckel om kaninburen som det har gjort förut. Ja, en kanin får det nog bli! En kanin eller en ekorre.. Så, nu kan jag sätta mig och vänta på protestsamtalen med övertalningar om varför jag inte ska skaffa någon kanin ;-)
 
Idag var Melwin på sitt första tandläkarbesök och han var så duktig!!




Brrr

Fy vilken kall dag det är idag! Bra att jag ska till Ullared på måndag och köpa in massa vinterkläder. Melwin behöver en hel del. Nu har jag suttit och lagt in en massa annonser på Tradera och Blocket. Det var ju kul, hoppas att jag får något sålt också!
 
Tuva vaknade jättetidigt imorse och låg och beatboxa som fasen. Hon höll på ända tills det var dags att gå upp, så man kan säga att hela familjen har varit vakna sen fem i morse. Både Melwin och Björn tittade upp efter en stund och frågade vad hon höll på med egentligen *haha*

Bara vardag..

Har inte skrivit av den enkla anledningen att jag inte har något att skriva om! Här har det bara varit vanlig vardag med lite mycket hosta bara. Jag är så himla sur på att så fort man kommer igång med träningen känns det som att det händer något som knuffar tillbaka mig (som hostan nu alltså). Mitt leverne har aldrig förr varit så här hälsosamt, jag borde vara frisk som en nötkärna! Björn kom hem igår också med några mystiska magkramper, men det verkar bättre idag.. kanske magkatarr?

Idag var vi inne på Bauhaus och köpte färg till barnrummet. Jag stod och velade så himla länge över om jag skulle ha två olika färger på väggarna eller fyra (alltså en färg på varje vägg). Just nu blev det två färger, men jag har inte helt bestämt mig än.. vi får börja med att måla två väggar så får vi se hur det blir.. Att jag ska vara så velig..  Melwin visste vad han ville i alla fall. Han stod och pekade på den svarta färgen hela tiden och blev jättearg när hon inte blandade till någon svart!

Nu är det dags för Desperate Housewives, det är ju jättespännande nu! 

Ska jag nöja mig eller ska jag lägga till en grön och en gul färg? (Fick se alla fyra färgprov jämter varandra och det såg häftigt ut)

Lite kreativt Halloween-pyssel: Den enögde fladdermusen



Morfar

I och med dopet kom även min pappa hem och skämde bort barnen, tillsammans med sin Randi. Det har busats och getts presenter. Melwin tjatar väldigt mycket om sin morfar, som i vanliga fall bor i Norge. Vi har alla tyckt att det varit väldigt kul att de kom hem lite mer än bara för att vända tillbaka. Det är ju "bara" fem timmar bort, men i och med att man jobbar eller har så mycket annat för sig så blir det inte att man träffas så ofta som man borde/skulle vilja, tyvärr.. Dåliga prioriteringar kanske. Men nu känns det som att "morfar" har fått busa en hel del med sina två barnbarn och Melwin frågar redan efter Bosse.

Morfar med sina busiga barnbarn
    
Varm banan, smält choklad, cashewnötter och vaniljglass får avsluta vår vecka..


Dophelg

Okej, det är bara att konstatera att jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera här om helgerna. Den här helgen har det ju dessutom varit dop! Det gick jättebra och det är så himla kul att få träffa alla, samtidigt som man skulle vilja hinna få mer tid med alla. När det är man själv som håller i något så sitter man ju inte och pratar så mycket. Det kommer definitivt bli ett dop att minnas. Den andra som döptes gallskrek under hela gudstjänsten, sen sa prästen fel namn och var allmänt virrig. Så i Guds ögon heter nu Tuva Sara Sofie i mellannamn istället för Anna Sofia. Tur att skatteverket fått rätt uppgifter i alla fall.

Ibland är man verkligen så där duktig som man annars bara önskade att man vore. Det var jag igår! Jag satte mig med en stor bit smörgåstårta och var så himla trött, men så tänkte jag att "Nej! Jag vill inte gå upp imorgon bitti och det ser ut så här". Det stod ju påsar och presenter överallt. Så jag sorterade alla presenter, skrev upp på en lapp vad hon fått av vem och till och med la små lappar i alla smyckesaskar och skrev vem de var ifrån *ger mig själv en stooor klapp på axeln* 

Dessutom har jag ett väldigt bra tips till alla som går i dopplaner eller annan aktivitet som medför städning och iordningställande av lokal. Se till att sambon ska iväg på något som lockar efteråt. Jag torkade inte ett bord, sopade inte en centimeter av golvet och jag packade heller inte ner några doppresenter. Nej, jag hann knappt blinka så var allting färdigt och sambon satt någonstans och smuttade på en kall öl. 









ETT STORT TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER OCH FÖR ATT NI GJORDE 
TUVAS DOPDAG TILL EN MINNESVÄRD, BRA DAG!


 

Dilemma

Det har varit en låång dag och jag är jättetrött. Har varit och handlat lite inför lördagen, kom hem sent och det blir så rörigt innan barnen ligger i sina sängar och varorna är inpackade. Jag hann inte med att träna idag tyvärr. Gick i alla fall en promenad i morse så jag har rört på mig lite.

Skulle bara skriva om ett dilemma jag fick förut. Melwin stod förut och skar lite plommon med en matkniv. Då ringer det på dörren och granntjejen A kliver in. Melwin är måttligt intresserad av henne utan fortsätter hålla på med sin grej. Hon får också en matkniv och ett plommon och börjar skära hon med (det fanns inget syfte med dissektionen). Efter en stund så rispar hon fingret så hon får ett litet, litet sår. Hon får ett plåster på såret och allt blir bra, hon ställer sig och skär igen. Efter en stund så skär hon sig ytterligare en gång och får ett nytt litet sår. Då tar jag bort knivarna (vill bara poängtera att det var matknivar de skar med) från båda barnen. Melwin, som faktiskt inte skurit sig, blir ledsen och jättearg på A och säger att hon ska gå hem.

Vad tycker ni att jag skulle ha gjort? Kört hem A och låtit Melwin fortsätta skära (tills han också skurit sig)? Eller avbrutit leken helt? Ibland är det så svårt att vara den vuxna..

Alltid redo

Ett småsyskon borde passa väldigt bra som scout, för de lär sig att alltid vara redo. Redo för att få en boll i skallen. Redo för att få ett kladdigt yoghurtfinger i örat. Redo för att släpas över hela rummet i benen. Ja, redo för det mesta plötsliga!


Vår onsdag

Idag var lilla Hugo här och lekte. Vi var lite barnvakt och det gick jättebra! Melwin har annars en tendens att vara lite bråkig mot sin lilla kusin, men det var inget tjafs idag. Vi gick och hämtade Tuvas dopklänning, vi lånar från församlingen. De hade fått in så himla fina, hon kommer vara så söt på lördag min lilla prinsessa.

Nu hörde jag en bil borta på parkeringen. Hoppas inte att det var Björn som kom hem, för i så fall låter våran bil inte riktigt frisk!

Nu är klockan alldeles för mycket, måste gå och lägga mig!
God natt!

Stolen var aningen godare än maten..

Ett litet tjuvkik på dopklänningen..

Generation Fett

Sitter och kollar lite på Generation Fett som går på tv3. Det handlar om Mississippi, världens fetaste stad. Jag kan bara inte förstå - helt sjukt! Jag tycker absolut att det skulle finnas något straff till föräldrar som gör så emot sina barn. Det är ju barnmisshandel! Nu var det en pojke som inte kunde gå normalt, hans tyngd gjorde att benen hade slutat växa/växt fel. Ändå ser man hur han sitter och vräker i sig chips och glass. Man önskar att de hade en Anna Skipper..

Voilà!

Ser ni vad fint jag har fått det? Det är tack vare Elin, som har gjort den fina designen och Tyra som lottade ut den till mig! SUPERTACK TILL ER!

Vem lägger vem?

- Maaammaa! Jag vill sova själv i min säng! Pappa sover, ta bort han!

Morgnar

Jag hatar, hatar, verkligen morgnar! Varför finns de? Kan de inte utrotas? Allt blir så kaotiskt och fel varje morgon, så tråkigt sätt att börja dagen på.. 

Efter dagislämning gick jag och grannen Lina på långpromenad. Det var skönt, jag "gick bort" den dåliga morgonen lite. Det här har starka kopplingar med mitt tidigare inlägg om planering. Imorgon ska allt bli mycket bättre..!    

*phew*

Det var skönt! Provade box idag och om step inte var min grej - då var det här det! Så kul! Jobbigt dock, kommer nog ha svårt att röra armarna obehindrat imorgon.. Det enda som saknades var lite kondition, men vi hoppade upp på löpbandet i 10 minuter efteråt så fick vi lite av det också! Det är det som är så bra med att ha en träningspartner, man triggar varandra att orka lite till. Jag håller ju som sagt på och provar mig fram lite nu vilken som ska bli "mina" träningspass. Nästa på tur är på torsdag - Bodytoning (styrketräning med aerobics eller step up som uppvärmning). 

Nu ska jag äta massa mackor och kolla på först Desperate Housewives och sen One Tree Hill. Mysigt!  

Mmm.. mat!

Det såg ganska så smaskigt ut med mat =)





Konsten att planera

Jag är expert på dålig planering! Eller, jag är väldigt bra på att planera - men dålig på att hålla planerna! Till en början brukar det alltid låta så bra. I så och så god tid innan ska jag baka eller laga maten eller vad det är som ska fixas. Istället slutar det med att jag står där klockan 10 på lördagen, gästerna kommer klockan 14, och har ingenting färdigt. Familjen ser jag inte skymten av eftersom de har gömt sig - jag är vid det laget ett monster. Det är allas fel, allas utom mitt såklart, att inget är färdigt! Får sticka till affären i sista sekund och köpa någon sista-minuten lösning (a la potatissallad och rostbiff).
 
Därför är jag idag väldigt stolt över mig själv idag! Jag har nu, hela 4 dagar innan Tuvas dop, ringt runt och beställt det som ska beställas! Så, nu är det inte längre mitt ansvar att fikat blir klart i tid..


BVC update

Nu har vi varit på BVC för lite vägning och mätning. Nu har jag inte exakta mått för sköterskan glömde fylla i kortet. Men ett kilo hade hon ökat sen sist, vägde nu 7800 g och var runt 64,5 cm lång, fyra månader liten. Min lilla tjocka! Bara för att jämföra lite; när Melwin var sju månader vägde han 7660. 



 

Petter och vargen

Idag var jag hos farbror doktorn för mitt ihållande illamående som jag har haft i några veckor nu.
Dr: Jag ser här att du var här i augusti och kollade upp en prick..
E: Ja, jag har en leverfläck på benet. Den hade förändrats lite..
Dr: Du var även här förra året.. ungefär samma tid som nu.. Du sökte för trötthet och yrsel?
E: Hrm.. jo, ja det kan nog stämma..
Dr: Jag ser även ett besök som ägde rum hösten 2006.. även det handlade om trötthet.. Du, hur mår du psykiskt?

Yes!

Jag är såå himla duktig! Nu funkar den och jag kan göra mellanslag igen utan att få skavsår på tummen! Nu ska jag uppdatera som vanligt här igen! Imorgon blir Tuva 4 månader och det är faktiskt en stor dag!


(Ursäkta dålig bildkvalité, smaken är Blomkål och potatispuré)


Tyst helg..

Jag har varit så dålig på att uppdatera nu i helgen. Delvis beror det på att Melwin har pillat bort min Space-knapp, så nu måste man trycka jättehårt för att få mellanslag. Det är såå frustrerande, jag skriver ju jättefort annars!!

Så helgen då.. i lördags hade vi gårdsstädning här ute. Klockan 9 var gick alla omkring här ute i arbetskläder och högg ner träd och grejer. Det är ju jättetrevligt, men det är synd att de som inte kommer är dem som man inte pratar så mycket med annars heller. Men det är väl så det är, vissa är mer utåtriktade och pratglada än andra. 

Igår var jag och Melwin på familjegympa. Han har ju inte varit på något sånt sen han var runt 2 år. Då märktes det att han var för liten, ville inte alls göra som de sa och sprang bara omkring i sin egna lilla värld. Men nu märktes det att han var äldre, han tyckte att det var jätte kul. 

Det är operation tangentbord nu. Skriver mer när jag lyckats fixa till det, annars finns risk att hela datorn slutar fungera!         

Duktiga grabbar gårdsstädar
  
Hög koncentration
    
Och jag, jag har blivit så här stor..
      
men lite vingligt är det allt!


Bökig natt

Inatt var det en viss liten tjej som lärde sig något nytt: Leka med täcket! Så inte nog med att hon redan låter som en liten minigris, nu har hon prasslat hela natten också! Hon höll på i flera timmar och det var helt omöjligt att sova (Men söt var hon) Så jag försov mig i morse, men det hade nog inte spelat någon roll. Vi skulle in till Toys'r'us som öppnar i stan idag och köpa en Wii-konsol för halva priset. Vi var där runt halv åtta, butiken öppnade åtta. Så mycket folk. Det var liksom inget slut på kön! Vad gör folk? Har kan alla dessa, uppenbarligen arbetslösa, människor ha råd att köpa ett tv-spel bara så där? 

Hemma var lillebror Jim och skötte ställningarna med Melwin. Han utfodrade, klädde på och tog med till dagis. Så duktig så!   

Ofrivillig träning

Idag tog vi en dagisfri dag. Vi låg och drog oss i sängen till 9 innan vi gick upp och åt frukost. Runt halv 12 träffade vi Petra, Gusten och Lova. Vi spenderade hela dagen i lekparken, stack bara upp till centrum och åt lite emellan och sen tillbaks till lekparken. Vi var där ända tills Björn kom och hämta oss efter jobbet, runt halv fem.

Idag i lekparken började Melwin leka med en tjatig unge. De åkta rutschkana. Den bestämda lilla ungen sa till mig att jag skulle ta emot henne när hon kom ner. Ja snäll som man är skulle jag göra det, men hon böjer fram sitt huvud så hon smäller till mig rätt på kinden med sitt hårda huvud - AJ! Det gjorde så ont och jag fick blodsmak i munnen. Det är tacken det!

När jag gick upp imorse var jag väldigt pigg och utvilad och tänkte att jag skulle träna på kvällen. Efter fyra timmar i lekparken kände jag inte alls för att träna längre, så jag åkte hem med siktet inställt på att avboka step up:en jag hade anmält mig till. Det var bara det att när jag kom hem var det för sent att avboka, så det var bara att hoppa gympadojjorna och sticka iväg. Jag kom fram till att step inte är min grej. Jag är så otroligt dålig på koordination. Jag vill inte tänka - jag vill träna!

Nu är det dags att sova, klockan ringer 05:45 imorgon. Varför? Det berättar jag imorgon..

Melwin gungar "enda upp till himlen"

Lova tar det lite lugnare

"Spindelmannen-nätet"

Lilla Jag vaknade inte förrän det var dags att åka hem

Solsken

Åh vilket härligt väder det har varit ute idag! Soligt och skönt. Vi var ute hela eftermiddagen. Jag kunde till och med tvätta fönstrena på utsidan. Jag må vara bra på mycket, men inte på att tvätta fönster. Men det gick bra ändå, innan var de går-inte-att-se-igenom skitiga, nu är de bara normalskitiga. Jag är nöjd.

Efter den här lugna dagen väntar nu en hektisk kväll! Jag har ett avsnitt vardera utav The Hills, One Tree Hill och Andra Avenyn på datorn som jag inte har sett än, dessutom är det ju Tisdag och då är det ju faktiskt Desperate Housewives. Bäst att sätta igång!

Surar på väg hem från dagis

Finn ett dubbelfel

Tuva med sin nyfunna vän "Foten"

Dags för en mysig höstkväll

Balans

Efter att vi har ätit ger jag Tuva lite mat. Melwin plockar undan i köket. Vi är en så harmonisk familj.


Segdag

Vissa dagar kommer man bara inte igång. Jag har varit och lämnat Melwin på dagis och sen.. inget mer! Inte tagit hand om disken/bäddat sängarna/satt igång en tvättmaskin. Verkligen ingenting. Nu har de tre timmarna gått och det är dags att hämta lille vild igen och efter det blir det verkligen inget gjort här hemma. Vi får nog försöka ta oss ut på eftermiddagen så jag kommer igång lite. Är så tråkigt att vara trött jämt!


www.tyras.se

Tyra är en gammal klasskompis till mig som har en väldigt bra blogg. Hon jobbar själv som modell och skriver mycket om modellyrket och om retuscheringsfusket. Hon försöker visa verkligheten så unga tjejer ska få bättre självförtroende. En väldigt jordnära och bra förebild! Bloggen innehåller dessutom massa annat smått och gott som till exempel inredning, personligt och mode. Kolla in här

Träning!

Vilken underbar känsla det är att sätta sig ner, nyduschad, efter ett träningspass! Jag var lite deppig tidigare idag, tyckte allt kändes så tråkigt. Men nu efter träningen är det som bortblåst! Träning borde verkligen skrivas ut på recept till alla dem som känner sig lite nere och höstdeppiga! Spelar ingen roll om man bara går en promenad, tar ut sig på gym eller går på pass - bara man gör någonting. Underbart!

Annars har vi haft massa besök idag. Först kom Jessica och Hugo, de följde med och hämtade Melwin på dagis. Sedan kom även mamma, Petra och Lova. Så trevligt så, dagen gick på ett kick. De gjorde dock anspråk på kakan jag bakade igår, så det var bara att erkänna: Den var kolsvart i botten! Men det avskrapade översta lagret var gott ändå!

Nu ska jag äta supergoda frallor med goda pålägg, blir alltid superhungrig när jag tränat!


Helgen

Vår lugna, oplanerade dag igår blev en ganska välfylld dag ändå. Först smet jag iväg själv ett par timmar. Jag åkte iväg och simmade och sedan blev det lite bubbel och bastu. Så skönt! Dessutom välbehövlig "träning" eftersom jag slarvat hela veckan. Lite senare på eftermiddagen gick jag, Melwin och M´s kusin Simon på teater. Melwins kompis/vår granne Alicia och hennes mamma var också med. Senare på kvällen skulle jag och Tuva åka till Petra och vara barnvakt åt Lova. Det gick jättebra, jag och Lovas "morfar" Erik, som också var barnvakt redde, ut det så bra så, allt med småluvorna!

Det blev en sen kväll igår och jag har varit så trött idag, trots sovmorgon! Björn, Melwin och Tuva åkte iväg till farmor och farfar och har varit där hela dagen. De hade varit ute och åkt båt och lekt massor utomhus. När de kom hem runt halv sex sov Melwin och var helt omöjlig att väcka. Så det är nog bäst att jag går och lägger mig nu, för det lär ju bli en vääldigt tidig morgon imorgon!

Men först - kladdkaka med AfterEight




Frukost

Om dagens frukost serveras framför tv:n så kanske jag kommer undan med att det inte finns några ägg. Melwin är äggoman! Björn har sovmorgon idag och vi andra myser i vardagsrummet. Ikväll är det en stor 80-tals fest som vi inte ska gå på. Vi ska däremot vara barnvakt åt lite kusiner. Det blir spännande! Annars har vi inte så mycket planer denna lördag, skönt att ha det så ibland!


Konstigt

Är det inte väldigt märkligt att verkligen alla postorderföretag skickar ut massa rabatter såhär på fredagen? Känner de mig? Vet de om att jag inte har något liv och därför sitter hela fredagkvällen och kollar in alla "Must Have"s? Det kliar så i fingrarna..

Dålig uppdatering!

Nu har det varit "tyst" här ett par dagar, det har varit fullt upp här. Igår var dagis stängt så vi tog en heldag tillsammans med Petra och Lova. Först åkte vi in till Norrköping och åt en supergod frukostbuffé på ett ställe som hette Sockerbagaren. Det var så gott, jag verkligen älskar frukost! Dessutom fick vi så himla bra service, det är sällan man blir så bra bemött. Vi stormade in där på morgonen med tre barn, varav två låg i barnvagn. Men det var inga problem för den snälla tjejen, hon började möblera om där inne så vi skulle få plats. Man är annars van vid att bli bemött med suckar när man kommer med barnvagn.

Vi fortsatte sedan vidare till busfabriken. Tänkte att det inte skulle vara så mycket folk eftersom det var en torsdag förmiddag, men det var proppfullt! Alla skolor och förskolor i finspåns kommun var tydligen lediga och väldigt många spenderade den ledigheten på busfabriken! Proppfullt! Men det blev bra ändå. Sedan var det bara vidare till skärblacka och firade John som fyllde 14 år!

Idag när jag hade lämnat av Melwin åkte jag in till stan för "bebisuppvisning". Där bjöds det på god smörgåstårta och Tuva fick fina paket. Det kändes lite konstigt att vara där. Enda sedan jag gick på mammaledigheten har jag sett mig själv som arbetslös, men det hördes väldigt tydligt att det inte var "chefens" uppfattning. Tycker det är jättejobbigt nu, vet inte alls hur jag ska göra med någonting.. plugga eller jobba..

Idag när vi kom hem från dagis fick vi besök av en katt. Katten var helt galen, skulle bara vara inne hos oss, vägrade gå! Till slut lyckades jag få ut honom och stänga dörren, jamen då var Melwin också ute! Så när han jag skulle släppa in honom smet katten in igen! Jättejobbig, man vågade ju inte lyfta honom heller för de kan ju bli helt galna! Han har varit här hela dagen sen dess och försöker smita in varenda gång vi öppnar dörren. Kattjäkel! 

Nu sover barnen och vi ska väl pusta ut en stund framför tv:n! 

Melwin går med sitt nya paraply i ur och skur

Den fina fällen och den fina flickan..

 På busfabriken

Hopp hopp

Moster Petra har också roligt på Busfabriken..

Små-Luvorna (Lova+Tuva=Luva

Hugo (kusin) skapar nytt mode

I mataffären, sekunderna innan vagnen välter

Det här gör vi..

Det här styr vi med så här på kvällskvisten:

Grabbarna myser god natt


Tuva sover redan gott i sin säng..


Det här tänkte jag roa mig med innan Desperate Housewives börjar..

Köttfärssås

Mm, har precis gjort en köttfärssås som ser så god ut att jag skulle vilja äta upp den med en gång! Jag är jättepigg idag och mår hur bra som helst. Hungrig som en varg! Dessutom har det varit en jättebra morgon, alla har varit så glada. Melwin gick ner lite före mig idag och när jag kom ner stod han och värmde risgrynsgröt i micron. Vilken kille va?!



Den här låten går varm här hemma

Var kommer den ifrån?

Alltså, var i tusan kommer den ifrån, den här jäkla magsjukan! Och varför får alltid JAG den? Jag tvättar händerna ungefär 100 gånger om dagen ju..  Det är fjärde gången i år jag har maginfluensa! Melwin har ju inte varit sjuk. Björn fick vara hemma från jobbet idag för jag kan inte resa mig upp. De berättade på dagis att när de gick hem på torsdagen var ingen sjuk, på fredagen var 15 (!)  barn sjuka på hela dagiset!! Det hade i alla fall gått över på något dygn så det var inget ihållande.

Det gick i alla fall bra för farmor och Elin att vara barnvakt. Jag var bara borta 3 timmar så barnen sov hela tiden.

Igår var jag, barnen och farmor och uträttade lite ärenden, bland annat fick Tuva en jättemysig fårskinnsfäll. Kan ta bild på den sen! Nu, vila!

Höstklädd kille

Fick snygga pjucks i födelsedagspresent

Barnen på väg ut


Städdag

Blev ingen uppdatering igår. Hade världens städdag så jag kollade inte en sekund på varken tv eller dator!  Det var dock inte det lättaste att städa med båda små hemma, runt 12.30 blev jag klar med första rummet och då hade jag hållt på sen 8.30. Igår när vi kom till dagis hann vi inte mer än att öppna dörren så ser vi en tjej på dagis står och spyr rätt över frukostbordet. Blä, det vill vi INTE ha, så jag tog mina barn och sprang hem igen. Då kände jag att det nog var ganska bra att jag var lite slö i torsdagsmorse. Hoppas, hoppas vi slipper åka på denna vidriga sjuka!
 
Nu ska Björn och Melwin åka iväg lite så jag kan fortsätta min städning. Senare idag ska jag hämta Elin och farmor så ska de vara här ikväll när jag och Björn går på 25-års fest. Det blir ju spännande, det var ju ett tag sen man var på partaj. Men jag tar bilen bort så jag snabbt kan komma hem om jag behövs här hemma, tänkte inte att Tuva skulle få flaska utan jag kommer hem om hon vaknar och är hungrig. Men hon brukar ju somna runt 20.00 och sen sover hon till runt 03. 

  






Amsterdam

Tänkte googla lite och se vad Björn kunde hitta på i Amsterdam förutom att jobba. Detta hittade jag på Wikipedia:

"Amsterdam räknas som världens mest liberala stad. I ingen annan stad är det lika öppet när det gäller lätta droger, sex och prostitution. Stadens mest kända distrikt är Red-light district, hos nederländare känt som de wallen (vallarna). I Amsterdam finns det ungefär 230 så kallade coffee shops, ett slags café där det bland annat serveras cannabis, vilket är tolererat i Nederländerna under vissa omständigheter. Amsterdam har även en intensiv gaykultur med två stora områden med många klubbar och barer för homosexuella"

Han hittar nog på någonting =)

Ledig dag!

Idag när klockan ringde var jag så himla trött och barnen låg och sov så sött, så vi bestämde oss för att vara lediga idag. Vi har haft en mysig dag med pyssel, bak och utelek. På eftermiddagen kom farfar och hämtade Melwin så han fick vara där och leka ett par timmar. Han tyckte det var jättekul, han skulle snickra sa han och letade upp alla sina plastverktyg. Det börjar nog bli dags att inhandla ett riktigt verktygsbälte tror jag. Nu sover båda barnen gått i sina sängar! Ja det händer ju inte så mycket här om dagarna, så jag lägger upp lite bilder istället. 

I mitten av november ska förresten Björn åka på utomlandsjobb. Han ska till Amsterdam och jobba i några veckor. Någon som vill hålla mig sällskap? C".) 

Så här tokigt kan det bli när pappa sköter påklädningen
 
Melwin hjälper kussen Lova att ta fart

Tre generationer brudar: Mormor med Tuva, gammelmormor med Lova

Målning dagarna i ända

God natt!

Elaka mamman

Konversation mellan Björn och Melwin:
M: Jag är ledsen. Mamma är arg på mig, jag måste äta min mat..
B: Jag är också ledsen. Mamma är arg på mig med.. jag måste städa..
Kan inte vara så lätt för dem =)

Annars har det varit lugnt, vi var iväg förut och lekte med Melwins kompis Melvin och Melvins mamma Emma (det är sant, Emmas pappa heter Bo också). Det var livat som vanligt, bara slagsmål och skrik! Jag har varit så himla trött idag så jag struntade faktiskt i träningen. Nu ska jag titta på Greys Anatomy och sen blir det sängen! 




 


Lillasyster

Pratade i telefon med min lillasyster Elin nyss.

Elin (som sitter och löser ett barnkorsord: Äter Lilleskutt...
Jag: Morötter, kanske?
Elin: Just det.. Men Dunderhonung, det är ju inte Bamse som äter, det är ju Nalle Puh?!
J: Nae, det är ju Bamse..
E: Ah men då går ju inte morötter in!
J: Morot kanske..?
E: Ja då funkar det!

Du är i alla fall söt =)

RSS 2.0