Fredagsmiddag








Har ätit god fredagsmiddag. Nu inväntas Barda. Sen blir det Idolmys med vänner. Har jag sagt att jag älskar fredagar?


Vänskap

Just nu är jag bara så otroligt glad. Jag är glad och tacksam över många människor jag har i mitt liv. Men just nu, just idag, har två människor gjort mig lite extra lycklig. Två människor har fått mig känna att jag betyder något för dem.

Den ena av mina speciella vänner är Elina. Min allra äldsta vän som jag har känt sedan 20 år tillbaka. Vi har på senaste tiden inte pratat eller setts speciellt mycket. När vi var små sågs vi varje dag i skolan och i stort sett varje dag utanför skolan. Vi sov över hos varandra på helgerna och loven. Jag har följt med henne och hennes familj på semester runt i hela Sverige. Vi träffades varje dag och om inte så hördes vi på annat sätt. Nu är det inte så längre. Vuxenlivet kom ikapp och nu är det knappt att vi pratas vid en gång i månaden. Men så ringde hon till mig för några dagar sen och vi pratade som att vi fortfarande sågs varje dag. Sen ringde hon dagen efter igen, bara för att det var så längesen vi ringdes två dagar i rad. Så ringde hon för den tredje dagen. Och jag vet då vad jag alltid vetat. Att vad som än händer, så är hon min BFF.

Anna är namnet på min andra vän. Hon är min allra nyaste vän. Faktum är att vi bara har känt varandra i tre månader. Tre intensiva månader! Vi träffas varje dag i skolan. Vi har sällskap till och från skolan. Vi träffas utanför skolan. Både i "skolärenden" och privata ärenden. Som sagt, vi har bara känt varandra i 3 månader, men ibland vet man bara att det här gäller det att ta tillvara på. Idag ringde det på dörren hemma hos mig. Utanför dörren står det ett blombud med en leverans - till mig! Så otroligt fint, jag blev så himla glad!



~TACK FÖR ATT NI FINNS~

Det här med bloggen..

Det är ju konstigt det här med bloggen. När det väl händer något i livet, så man faktiskt har något att skriva om, då hinner man inte.

Förra veckan var det verkligen fullt upp! Jag var med barnen i badhuset, en och en. Det var länge sen vi var där sist och Melwin har varit där med dagis några gånger sen dess. Vilken skillnad! Sist vi var där gick vi upp för alla trapporna till "stora rutschbanan" flera gånger, men fick varje gång gå ner igen för han vågade inte riktigt åka. Nu när vi var där bara kastade han sig ut, med eller utan badring, och skrek "Yeah, baby". Tuva var väldigt lugn och höll sig mest vid småbarnspoolen.

Supertrevlig middag på "La Mansion" i helgen med släkten, pappa och Hilde har varit "hemma" i Sverige några dagar, firat farmors 80-års dag.. ja, det är lite vad vi har styrt med här hemma.

Sen får jag ju inte glömma! Jag har nu fått svaret på båda tentorna och fick VG på båda kurserna!!! Hejja hejja!! Nu har jag sadlat om och kastat mig in i Internationell Ekonomi och Materialförsörjningens Grunder. Låter det spännande?

Tick tack

Det svischar bara till så har det gått flera dagar igen. Den här läsperioden fram till jul kommer vi ha väldigt många heldagar i skolan. Det innebär att jag åker hemifrån vid sju och är hemma runt fem. De dagarna går otroligt snabbt!

I söndags, efter vår lilla morgonutflykt, hade vi inget direkt planerat. En sovandes B var inget vidare sällskap, så vi bytte ut honom mot min farmor. Tanken var att jag och barnen skulle ta bilen och parkera den i stadsdelen där farmor bor, hoppa på spårvagnen och åka till andra änden av stan och gå på Hageby Centrum. Vi skulle äta lunch och sen titta lite i affärer, bara ha en skön söndag. Spårvagnsturen gick problemfritt. Vi kom fram till HC och började i restaurangerna. Vi hade en lugn och stillsam söndagslunch. Så där lugnt och mysigt som man har det med en 2- och en 5-åring på restaurang...

... och nu hoppas jag att alla småbarnsföräldrar reagerar och hittar ett stort fel i texten! Lunchen var inget annat än ett fullständigt kaos. Gafflar flög hit och dit, glas tappades i backen, 2-åring som kan själv och gärna deklarerar det - högt och tydligt över hela restaurangen! Melwin får rycket och springer ett varv på sittpuffarna (där man ska sitta på och äta, ni vet). Jag tror att de som jobbar i restaurangen var väldigt glada och lättade när vi gick. Men! Det som är positivt med det här är, att nu lär ju de ha gjort sitt katastrof-restaurangbesök för ett tag framöver. Så på lördag, när vi ska ut och äta på en betydligt "finare" restaurang så kommer de vara två små skolboksexemplar som sitter fint och säger tack efter maten...

Vardagsmat vecka 47

Måndag: Pannbiff med ugnsbakad lök
Tisdag: Djungelgryta
Onsdag: Krämig pastagratäng med skinka
Torsdag: Champinjonsfisk
Fredag: Laxburgare med mangosalsa


Novemberfrost

Igår var inte vi ute och lekte på hela dagen, så igår kväll bestämde vi oss för att börja söndagen ute. Sagt och gjort, en söndagsfrukost i gryningen blev det. Lagom kallt och lagom frostigt!













Mitt i helgen

Jag satt framför datorn för några dagar sen och skulle få till ett blogginlägg. Jag hade dock sagt till mig själv att det inte skulle handla om skolan eller mitt pluggande eftersom det inte är superkul att läsa ".. idag har jag pluggat heeeela dagen..." varje dag. Men eftersom det var just det jag gjorde (pluggade hela dagarna, alltså) fanns det liksom inget annat att tillägga. Men nu är tentaveckan förbi, förhoppningsvis har jag klarat tentorna, och nästa period är om sex veckor.

Någon annan som kämpat i skolan är Björns syster! Hon blev färdig som Distriktssköterska igår och det skulle såklart firas. Så igår var vi där och åt supergod Exotisk Buffé och firade att hon var färdig! Jag passade på att ge mig själv en klapp på axeln också efter den här veckan. Lite avundssjuk måste jag säga att jag var, för jag längtar tills det är min tur att sitta där. Färdig - och förhoppningsvis med ett nytt jobb. Hoppas hoppas!

Ikväll är B iväg, så då kom storasyster hit och vi fixade lite med det stundande bröllopet. Jag har inte så mycket erfarenhet från bröllop, har bara varit på två stycken någonsin. Det är så mycket mer jobb än vad man tror! Men det verkar som att hon har koll på läget. Dessutom är det roligt att sitta och pilla och fixa. De gifter sig på nyårsafton, så det blir en kombinerad nyårsfest/bröllopsfest. Nu måste jag bara hitta den perfekta klänningen!

Imorgon har jag lovat barnen någonting som nästan fick mig att bita mig själv i tungan. Men sagt är ju sagt och det är bara ställa klockan på alldeles för tidigt (för att vara en söndagsmorgon) och ta tag i det. Berättar mer om det imorgon!


Mycket dålig bild, men jag bjöd BigSis på Bakad potatis med kräftstjärtsröra.
Det var mycket gott, det tyckte framför allt syster som levt på flytande föda
senaste veckan (bröllopsformen, ni vet)

Blank

Det är sån himla konstig känsla jag har haft de senaste dagarna. Jag har verkligen varit helt och hållet blank! Har inte kunnat tänka eller fokusera på någonting. Det är väl allt som släpper runt första tentan, dessutom har det varit en aning turbulent i min omgivning. Det är lite stressande eftersom jag faktiskt har en tenta till som behöver min energi.

Nu blir det fruktsallad och Grey's Anatomy. Imorgon är jag fit for fight igen!


Veckans mat!

Det underlättar så otroligt mycket i vardagen att ha en färdig matsedel! Man gör upp vad man ska äta i veckan, handlar efter det. Ekonomiskt både vad gäller tid och pengar! Några krav vi har på vår "vardagsmat" är att det ska gå och göra stora portioner (så det räcker till matlådor), det ska gå relativt snabbt och det ska vara varierat. Jag gillar verkligen Arlas hemsida, så oftast hittar jag mina recept där. Så nu tänkte jag dela med mig hur min veckomatsedel ser ut! (Klicka på länken för att komma till recept)

Måndag: Pastasås med champinjoner
Tisdag: GI-lasagne
Onsdag: Italiensk mandelfisk (Blir vädligt lite sås, jag brukar dubbla)
Torsdag: Biff stroganoff (Jag brukar använda lövbiff istället)
Fredag: Bakad potatis med kycklingröra

Hoppas jag kan hjälpa till med lite vardagsinspiration!


Reflexer!

Det är så otroligt mörkt ute! Man vet ju att det blir mörkare tidigare nu, men jag kommer inte ihåg att det blev så här mörkt direkt, kolsvart redan vid fem tiden. Man hinner ju knappt hem. Men det är nu man märker att vi går mot vinter. Och jul! Nu gäller det att inte glömma reflexerna när man ska någonstans.

Jag överlevde mitt livs första tenta!
Det kändes helt okej faktiskt. Ingen idé att spekulera huruvida det gick bra eller inte, nu är det bara vänta och se. Inom två veckor får vi svar. Idag har jag bara tagit det lugnt, försökt rensa huvudet på allt som har med Företagsekonomi att göra. Laddar batterierna lite. På fredag är nästa tenta och imorgon ska jag börja traggla Word, PowerPoint och Excel. Men idag tänker jag bara vara!

RSS 2.0