Äntligen!

Ni anar inte hur mycket jag har längtat efter det här. Att få sätta mig i soffan med benen på bordet och bara vara. Jag räknade ut att mellan fredag och söndag så har vi haft 15 besökare här hemma, utspridda på olika tider. Det leder ju såklart till att jag snarare har slipat mer på min EQ än IQ, men jag får helt enkelt förlita mig på att jag redan har lärt mig det jag behöver veta. Nu får jag satsa på att äta och sova ordentligt så ska nog morgondagen gå bra!

Här kommer det utlovade receptet på tacogratäng:

Tacogratäng (4 pers)


500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
(om man vill kan man blanda i fler saker i köttfärsen, såsom paprika, lök, majs etc, men jag valde att ha det på sidan av)

1 burk Creme Fraiche
1 ask Philadelphia ost
Riven ost

Stek köttfärsen och tillsätt kryddor, krossade tomater och vad du vill ha i. Häll sedan ut det i en ugnssäker form. Blanda ihop Creme Fraiche och Philadelphia. Bred detta över köttfärsen. Strö över ost och ställ sedan in i ugnen. 200° i 15-20 minuter. Servera med nachochips och/eller ris och sallad och några goda såser, till exempel guacamole.

Igår följde det här receptet, men nästa gång tänker jag prova att även lägga nachochips i formen tillsammans med köttfärsblandningen. Men gott var det!

Tyvärr har jag ingen bild denna gång!





Sockerfria leken börjar - NU!

Idag tror jag att Sverige är uppdelat i två läger. Hälften av oss har tagit tillvara på extratimmen och unnat sig en lite längre sovmorgon. Men resten (det vill säga barnfamiljerna) har tvingats upp samma, gamla vanliga tid och har istället en lååång dag framför sig!

Igår hade vi som sagt gäster. Vi bjöd på tacogratäng och det blev jättegott faktiskt. Rekommenderas att prova! Till maten dracka vi läsk. Sen hade vi efterrätt. Lördag var det ju så en stor godisskål plockades fram. Dessutom hade vi chips och annat snacks. Man äter ju så man mår illa. Bara för att. Så nu har jag och B bestämt oss för att bli godis, fika och snacks fria fram till och med jul. Helt och hållet. Vi har dock två frikort var som vi får använda oss av om det är något riktigt speciellt. Dessutom får jag dricka Cola Zero någon gång då och då (det är min stora last här i livet). Men för övrigt - sockerfritt! Lycka till, till oss!

Nu ska jag fixa i ordning mig lite snabbt och sticka iväg till klasskompis Anna. Vi ska ta några timmars söndagsplugg och se hur vi står oss inför imorgon.

HOPPAS NI FÅR EN SKÖN SÖNDAG!


Jag återkommer senare med receptet på Tacogratängen!


Happy Halloween

Ni har väl inte glömt att det är Halloween idag? Vi köpte en pumpa. Innan jag och Tuva åkte till dansen imorse såg den ut så här:



Men när vi kom hem igen hade den blivit förvandlad:


Mora Träsk

Jag står och förbereder lite mat inför kvällen när vi får lite besök. De har två barn med sig och vi har ett extrabarn ikväll. Så med fem barn blir det nog en lördag med fullt ös!

Resten av familjen är just nu och rockar på Mora Träsk. Visste ni att Mora Träsk bildades 1971? 40 år sedan! Det började som ett 5-mans rockband, men nu har de sålt över 1 300 000 barnalbum. Dessutom är var tionde musik-dvd som säljs i Sverige gjord av Mora Träsk. Mora Träsk gör många spelningar på diverse högskolekårer. De utsätts för "nostalgichock" och får, precis som de små barnen, sitta på golvet. Mora Träsk har även legat på Svensktoppen med sin "Små Grodorna" i hip-hop version.

De har nog gjort många barn lite gladare med sina över 5 000 framträdanden!


Ett tidigt Mora Träsk

Goa Gubbar

Underbar höst..

.. och underbara barn!









Koncentration




Ut på bokstavsjakt



A B C -tjuven har stulit bokstäverna i alfabetet! Tur i oturen är att tjuven har ett hål i sin stora säck, bokstäverna har ramlat ut på stadens gator. Du som först hittar bokstäverna som behövs för att bilda orden på din spelbricka vinner - och blir hyllad med en bokstavsjakt-sång av de andra spelarna!


Det här spelet fick Melwin i julklapp förra året, då han var 4½. Det är lättspelat och han tycker det är jätteroligt. Man får en varsin spelbricka och på ena sidan av den står bokstäverna förtryckta så man bara kan jämföra om det är samma bokstav. Är barnet lite större och kan läsa och skriva lite kan man använda andra sidan av spelbrickan där det bara är en bild och så ska man själv lista ut vilka bokstäver som ska vara där. Ett jättebra spel när barnet börjar bli intresserat för bokstäver!

Kostar runt 250:- och finns bland annat här *klicka*

Idoler


Jag älskar verkligen den här bildserien!


"Okej, är det så man gör"

"..hur var det nu då.."

".. om jag provar så här.."

"Där satt den!!"

Payday

Jag sitter här framför datan, käkar frukost och slösurfar lite. Laddar inför en intensiv pluggdag. På pricken en vecka kvar idag!

Innan har jag hunnit skicka iväg familjen, duschat, bädda sängarna och betalat räkningarna. Det är alltid det första jag gör när den 25:e kommer. Jag tycker inte om att använda några pengar innan jag ser till att alla räkningarna är betalda. Jag är inte ekonomisk. Inte alls faktiskt. Jag slösar gärna med pengarna, mår bra av att se pengar rulla. Jag är även väldigt impulsiv och har alldeles för lätt för att göra stora inköp (då är det tur att B finns vid min sida och hejdar mig). Däremot har jag alltid 100% koll på min ekonomi. Jag kanske slösar, men jag är medveten om konsekvenserna. Jag ringer till telefonbanken minst en gång per dag. Jag placerar, överför och omplacerar. Jag räknar och budgeterar. Jag skulle tycka det vore jobbigt och obehagligt om B skulle vilja ta över överföringarna av räkningarna eller om han började styra och ställa mellan kontona. Det är mitt jobb och jag behöver full koll!


Big boy

Det enda som existerar, det enda jag tänker på just nu är de där förbaskade tentorna! Tror det är värst innan första tentorna, för då är allt så nytt. Man vet inte riktigt hur det går till och så där. Så innan nästa tentaperiod kommer jag nog inte vara så uppstressad.. säkert!

Vi har tagit ett stort steg här hemma idag. Melwin har, för allra första gången, gått ut och lekt med kompisar alldeles själv. Han har aldrig varit ute utan vuxen förut, det är premiär! Visserligen är han precis utanför vårt köksfönster och leker (och har fått stränga order om att inte gå någon annanstans), men man måste ju börja någonstans.

Nu är det bara vänta och se hur mycket skäll jag kommer få när hönspappa kommer hem =)

Spoken presentation

Nu har jag gjort något som är mångas absolut värsta mardröm: Haft en muntlig presentation - PÅ ENGELSKA! Uh vilken ångest jag har haft inför det här. Ändå var jag snabb med att skriva ett tal som jag faktiskt blev nöjd med (jag pratade om kroppsspråk) och har haft lång tid på mig att öva. Igår och imorse läste jag upp talet som rinnande vatten, därför blir man extra besviken när man tappar ord och stakar sig. Men jag tror det gick hyfsat ändå, nu är det bara vänta på mailet som avslöjar mitt betyg. Vi har ännu inte fått någonting betygsatt. Engelskan är den enda kursen vi läser nu som vi får betyg allteftersom, resten av kurserna ska ju tentas av och då står och faller allting på ett enda prov.

Nu blir det en liten pluggsession innan det är dags att hämta barnen. Vi hinner bara vara hemma en liten stund innan vi ska tillbaka till dagis igen på Familjekväll. Får man äta lite kvällsmat och träffa de andra föräldrarna. Roligt och mysigt tycker jag när de anordnar sånt!

Sköna Söndag

Efter att jag skrivit mitt inlägg om träning för några dagar sen så ringde min syster till mig och sa att hon faktistkt tränar annat än step också. Så idag drog hon iväg mig på gympa. Det var så otroligt jobbigt, men då är det ju förhoppningsvis effektivt. Roligt var det och jag längtar till nästa söndagsträning!

Idag har det varit en sån där perfekt höstdag. När hösten är så här med bra väder och fina färger, då är nog hösten den bästa årstiden. Jag tog med mig två små och grabbade kameran så gick vi ut och bara njöt.







Sista-minuten present

Om du, liksom jag, har lite svårt att planera ibland så har jag hittat den perfekta presenten! Den här passar särskilt bra om du har någon som du inte träffar, men ändå uppvaktar. Nämligen: Presentkorts-sms! Hur smidigt som helst! Du väljer bara vad du vill ge och hur mycket du vill lägga (som på ett vanligt presentkort) och sen skickar du iväg. Mottagaren får en kod via sms som går att använda som presentkort. Jag har hittat några ställen som har den här tjänsten och jag tror det kommer bli fler och fler! Faktum är att jag har skickat iväg två sms idag, ett med presentkort på bokus.se och ett som mottagaren kan byta ut mot en påse bullar!

För presentkort på Indiska, klicka här!

För presenkort på Bokus, klicka här!

För presenkort på Fritidsresor, klicka här!

För presentkort på lite smått och gott, klicka här!


After-school

Nu sitter jag här och äter min frukost i lugn och ro, laddar för att plugga i några timmar. Bara 16 dagar kvar till första tentan nu! Först ut är Företagsekonomi och några dagar senare är det dags att tenta av Informations Teknologi. Det gäller verkligen att klara tentorna vid första försöket, annars får man så mycket mer att tänka på till nästa tentatillfälle. Men jag har nog aldrig förut kämpat så hårt för något. Jag har dessutom aldrig känt sån rädsla för att misslyckas. Klarar jag inte skolan kommer mitt självförtoende sjunka till minus, man kommer känna sig värdelös gentemot alla som tror på en. Dessutom kommer jag få en ganska saftig räkning från CSN som kräver tillbaka alla pengar fått hittills. Så det finns inga alternativ, jag måste klara det här!

Ikväll blir det after-school med klassen. Jag sitter och klurar på en liten lek att köra under middagen. Hoppas alla går med på det, trots att vi inte känner varandra så väl än. Men det blir nog bra! Vi börjar med mat på Harrys, så får vi se sen var kvällen slutar!

Kakbak

Tanken var att jag skulle ha tränat step ikväll medan Björn tog med båda barnen till Melwins fotbollsträning. Sen tyckte vi det blev lite sent för Tuva att följa med dit, så jag avbokade min träning. Jag bestämde istället med en kompis att vi skulle gå en promenad. Vi insåg dock snart att mr M var alldeles för trött för att åka iväg på träning idag, det skulle inte bli bra, så vi stannade hemma. Samtidigt fick jag återbud från min "promenadkompis". Så ingen av oss kom någonstans alls idag. Så vi bakade istället!










Julklappar!

Jag har lagt ut en ny kategori, "Presenttips", där jag tänkte lägga ut lite roliga saker jag hittar. Förhoppningsvis kan det hjälpa någon! Det är ju faktiskt bara 72 dagar kvar till julafton, så det är faktiskt dags att börja tänka på julklapparna nu.

Första tipset är till mindre barn. Min dotter fick själv det här i 2-årspresent och det är verkligen perfekt. Hon älskar den och det är en bra sak man kan göra tillsammans. Det är alltså en sångpåse. Man drar upp en av figurerna i påsen och så kan man sjunga en liten sång om just den figuren. Får mamma och pappa öva stämbanden lite också. Självklart måste man inte sjunga, man kan till exempel bara träna ord genom figurerna. Eller dra upp en figur och träna på att berätta sagor och berättelser omkring den. Man kan även köpa till nya figuerer om man tröttnar på "Ekorr'n satt i granen" och "Blinka lilla stjärna".



Pris runt 159:- och finns bland annat här *klicka*


Kom-i-gång

Det är dags för mig att komma igång med träningen på riktigt. Som det är nu har jag bara kommit iväg på step en gång i veckan, om ens det. Tänkte prova på lite annat nu, det finns ju en hel del bra pass (jag tränar på Medley). Easy-line (cirkelträning) körde jag mycket ett tag. Att det bara blivit step nu är nog för att jag har en storasyster som drar med mig dit, jag har behövt det. Men som sagt, nu när jag tänkte prova lite nya pass så vill jag ju ha lite rekommendationer.

Så, tränar ni? Och i så fall, vad?

Vardagen

Det är så skönt att sitta hos frisören. Min frisör har dessutom en sån där skön massagestol, så lägger hon in en hårinpackning så får man sitta där en stund och bli masserad och energitankad! Efter frisörbesök mötte jag upp storasyster som bjöd på lunch. Det tackar studentplånboken för!

Det var så skönt väder nu på eftermiddagen, så efter dagishämtning åkte vi upp till barnens farmor och farfar som bor ute i skogen. Får ta vara på soltimmarna! Men så fort solen försvann blev det sviiinkallt, så det var bara packa ihop oss och åka hem




Nya frillan

Time to go

Har varit och duktig och pluggat ett par timmar nu på morgonen. Nu blir det dock lite paus då jag ska iväg på ett välbehövligt frisörbesök - skönt! Tänkte klippa mig i något pageaktigt, som Nicole på bilden nedanför.


Something like this?

I don't like mondays



Det här är en så otroligt bra låt! Visste ni att det finns en verklig historia bakom?

Den 29:e Januari år 1979 satt den då 16-åriga Brenda Ann Spencer i fönstret till sitt hus. I handen höll hon geväret hon fått av sin pappa i julklapp en månad tidigare. Målet var skolan som låg mittöver vägen. Hon sköt ihjäl rektorn Burton Wragg och väktaren Mike Suchar. Utöver det blev ytterligare 11 elever och en polis skottskadade. När hon senare fick frågan om varför hon gjort det svarade hon: "I don't like mondays." och "This livens up the day."

Jag vill till Paradise Hotel!

Jag vill åka till Paradise Hotel! Sola. Bada. Fri mat. Fri bar! Få massa sköna utflykter. Ligga i hängmattorna och ta en siesta med världens finaste utsikt.


Jag ska bara kasta ut tv-teamet och resten av nötterna först!

Söndag

Idag väckte Melwin mig runt sex.
"Mamma! Mamma! Vakna!"
"Mmmm"
"Hur vet man att bebisen vill komma ut ur magen egentligen?"
Haha, så många tankar dom har!

Eftersom de vaknade så tidigt blev det en liten snabbfrukost då, så gjorde vi en ordentlig söndagsfrukost nu lite senare. Jag älskar frukost när man kan sitta i lugn och ro och äta, istället för att bara kasta i sig som det oftast blir på vardagarna.

Idag ska Melwin på kalas. Utöver det har vi inget direkt planerat och det är så skönt! Det är väldigt sällan vi har en hel dag utan några planer. Men jag är ju ganska rastlös av mig, så vi kommer nog hitta på något ändå!





Emotionell inkontinens

Buhu, nu har jag suttit här och bölat sen klockan 9. Jag såg filmen P.S I Love You. Jag har inte sett den förut och den var väldigt bra och väldigt sorglig. Jag har nog inte gråtit så här mycket sen jag såg filmen UPP. Det är också en film jag rekommenderar er att se om ni inte har sett den. Den är rolig, sorglig och helt fantastiskt bra med en grinig gammal gubbe i huvudrollen. När jag tänker efter så påminner de här två filmerna en hel del om varandra, även att det ena är en animerad Pixar film.

Annars är det konstigt det här med att gråta. Jag vet inte när det började, om det var när jag fick barn, när jag blev vuxen eller om man kanske alltid varit sån egentligen. Det enda jag vet är att det ligger i släkten. Min faster är likadan, åkomman som min farbror så lämpligt döpt till Emotionell inkontinens. Det är precis vad det är! Man kan börja tjuta åt vad som helst. När man minst anar det så bränner det till lite bakom ögonlocken och man känner för att gråta en liten skvätt. Det kan vara ett dop, någon dokumentär på tv (den behöver inte ens vara sorglig), någon som vinner någonting (som jag egentligen inte bryr mig om överhuvudtaget) eller att tårkanalerna bara beslutar sig för att det är ett fint ögonblick.



Bullkalas!

Vi har varit på 16-års kalas nu på eftermiddagen hos min fotbollsfrälste systerson John. Massor utav goda kakor bjöds det på. Det blir alltid livat när alla ses för det är ganska många småttingar. Idag var det 7 stycken små barn från 5 och neråt. Fullt upp, helt enkelt!

Nu sitter jag här med två sovande små bredvid. B har gått iväg på så kallad grabbkväll, så jag tänkte passa på att kolla på en riktig chic flick i min ensamhet.





Och som om vi inte fläskat tillräckligt..


Dancing queen

Uh, idag mår jag inte bra! Kände mig ganska okej imorse, så jag släpade mig iväg till dansen tillsammans med Tuva. Där blev jag bara tung i bröstet, snurrig och fick huvudvärk - då är det dans för 2-3 åringar jag pratar om! Men det var ändå kul att se Tuva på dansen. Eftersom jag inte varit med de två senaste gångerna märkte man lite skillnad, hon kände igen låtarna och visste rörelserna.

Nu ska jag knapra panodil och försöka bli lite människa. Dags för kalas!



Klicka på loggan om du vill läsa mer om FunkyKidz



Fredagsfisk

Fredagsmaten ska gå fort att laga, tycker jag, så man kan njuta av att helgen har börjat! Idag blev det lax till middag. Det är så skönt att alla här hemma tycker om fisk!

Nu ska jag slänga mig i soffan och inte göra något mer idag än att käka chips. Förkylningen har blivit värre och det känns som jag ska få feber. Jag som aldrig brukar få feber annars.




TGIF

Har varit hos min klasskompis och försökt plugga, men det kändes som jag mest stod inne på toan och snöt mig , så jag åkte hem igen. Här hemma kan jag vara lite äcklig och slänga lite snorpapper runtomkring mig. Så skönt att det är fredag idag, har jag helgen på mig att bli frisk. Finns liksom ingen tid till att vara sjuk.

Nu ska jag försöka få något gjort emellan snörvlet. Längtar tills ikväll. Idol och fredagsmys it is!


Vardagslyx

Jag hade en fläskfilé liggandes i kylen som var tvungen att tas om hand. Det fick bli en fläskfilégryta med stark ost och dijon senap. Gott och lite vardagslyxigt så där en torsdag!







Plugg!

Så här kommer största delen av min dag spenderas. Vecka 44 närmar sig, a.k.a "Tentaveckan". Tills dess ska Företagsekonomi och Informations Teknologi sitta som rinnande vatten i mitt förkylda lilla huvud. Så det är inget annat att göra än att plugga, plugga, plugga!


Men det är ganska mysigt att sitta här inne i värmen när
höstregnet smattrar utanför!

Syskonkärlek

Idag när jag hämtade två små från dagis så blev jag stoppad av en av fröknarna. Hon berättade att M och T är så snälla mot varandra på dagis. Om M har varit iväg med "storgruppen" får han alltid en bamsekram när han kommer tillbaka. När T kommer upp från tuppluren är M där, klappar och kramar om lite. Ibland när de leker stannar de upp och kollar efter varandra.

Eh, är ni säkra på att det är rätt barn? För senast jag kollade kunde de inte ens gå förbi varandra utan att någon rev någon som hade slagit den först som hade tagit någons grej som hade varit dens från början som hade förstört för den andra.





Onsdag

Herregud vad dagarna rullar på! Jag började dagen med 3 timmars Internationell Ekonomi. Fortsatte upp på stan och träffade (ex)jobbarkompis Rebecka. Hämta barn på dagis, hem och bädda sängarna och gömma dammråttorna innan mamma, mormor och systerson Hugo kom på besök. Nu har de åkt hem, Tuva tittar på Lotta, Melwin och Björn är på M:s fotbollsträning och jag.. bara andas en liten stund.

B ska på bio ikväll. Det passar mig perfekt, för ikväll börjar äntligen Grey's Anatomy. Det är ju jättespännande nu!


Rymning

Idag hämtade jag barnen lite tidigare från dagis. Ingen av oss kände för att åka hem till en stökig lägenhet så vi rymde! Vi packade in vagn och sparkcykel i bilen och åkte in till farmor i stan. Det är så himla bra omgivningar där, massor utav cykelgångar och fullt med lekparker. Det har varit en riktigt skön höstdag. När vi kom hem hade Världens bästa sambo röjt upp här hemma. Underbart! Tur att vi hade köpt med oss mat från McD till honom, det förtjänade han.

Nu väntar ett besök på Wisteria Lane. Underbart med höst och alla bra serier drar igång igen. Mys!







Grönsakspaj

Jag slängde ihop en grönsakspaj till lunch idag. Allting började med att M frågade mig varför vi aldrig äter spenat hemma. Eh.. jag har nog aldrig ätit spenat - någonsin! Så jag köpte hem lite spenat och hittade ett recept på grönsakspaj. Jag hade tänkt göra pajen i söndags, men när jag talade om det för M så svarade han: "Men jag vill inte äta spenat, jag undarde bara varför". Och så blev mitt middagsförslag totalt nedröstat!

Så jag gjorde min paj idag istället, den blev så fin!





Tyvärr såg den lite bättre ut än vad den smakade!



Som om inget hade hänt..

..tänker jag försöka smyga tillbaka lite här på bloggen. Kul va?

RSS 2.0