Mitt i natten..

..känns det som att klockan är! Jag har suttit framför datorn i massor med timmar, sen barnen somnade. Nu är jag jättetrött. Jag har i alla fall kommit igång ordentligt med skolan nu, känner jag. Jag skrev en uppsats om Finspång (från jordbruk till industrialisering till det moderna samhället). Inte det roligast ämnet att skriva om. Men oftast när jag har varit så här dålig som jag varit nu, och bara skjutit upp sånt som jag borde ha gjort för länge sen, då brukar jag ändå känna att: "Gud vilken tur att jag inte gjorde det här tidigare, då skulle jag nog inte ha blivit lika nöjd som jag blev nu". För det blev jag. Supernöjd!   

5 saker att göra om du har bråttom

..av Melwin

1´. Lek kurragömma.
2. Släng av dig alla kläder som, mot förmodan, lyckas bli påsatta på rätt kroppsdel.
3. Bajsa. Länge. Bonus: Om du först har fått på dig kläderna och SEN kommer på att du måste gå på toa!
4. Spill ut mjölk. Bästa ställena är där det absolut måste tas om hand med en gång, typ dina egna kläder eller mattan.
5. Pilla tåludd. Alltså, sära på alla tåpar och kolla så inget ludd har fastnat emellan tårna. Gör detta varje gång du ska sätta på dig ett par strumpor.
 För extra spänning: Härmas allt vad den vuxna säger, speciellt om det tenderar att vara något som sägs tillsammans med suckar, hög röst eller uppgivenhet.

Fyra nyanser av brunt

Vilken dag! Allt har varit så rörigt idag så jag vet inte var jag ska börja..

Jag skulle ju i alla fall gå och simma, men jag blev lite sen så jag åkte och sola lite istället. Jag har inte solat solarium på evigheter, det hade blivit så modernt nu så. Det fanns till och med en "aroma"-knapp att trycka på för att det skulle lukta gott (antar jag). Jag fick inte så jättemycket färg men jag kanske inte ser helt kritvit ut längre i alla fall.

Sen åkte jag och hämtade båda barnen och det var dags att åka hem för att äta lunch. Nu började kaoset! Det började med att Melwin råkade ut för en liten olycka... en brun och rinnig sådan (ursäkta äckelpäcklet). Det var bara att slänga in kläder i maskin och barn i duschen. Medan Melwin satt i duschen gick jag och gav Tuva mat. Jag hörde Melwin hela tiden så det var ju lugnt. När Tuva hade ätit var det Melwins tur. Jag går in och öppnar dörrarna till kabinen och det forsar ut vatten. Det var översvämning i hela badrummet! Då hade Melwin stoppat ner en boll i avloppet så han satt som i ett badkar där i kabinen. Okej, nu var det alltså centimeterhögt vatten över hela badrumsgolvet och eftersom vi har kabinen då som sagt så går det ju inte att bara att "dra" ner vattnet. Så det var bara att börja ösa.

Däremellan ringer Melwins barnvakt till imorgon och berättar att han tyvär inte kan komma för de har fått maginfluensa. Nejnejnej!

Till slut får jag bort allt vatten och vi kan sätta oss och äta. Melwin vräker i sig maten och jag tänker inte mer på det. Efteråt går Melwin upp på övervåningen och leker lite på sitt rum. Efter ett tag ropar han på mig, då har det hänt igen. Denna gång var det som ett härligt spår emellan hans rum och toaletten. Det är bara att torka och se glad ut!

Så nu vet jag inte vad som händer med Melwins mage. Han har ätit jättebra och varit superpigg, så jag tror inte att det är någon sjuka. Han brukar bli lite så där i magen ibland, så vi har hört lite på BVC och så om det kan vara någon allergi mot någonting. Vi får se imorgon hur det går. 

Sen tänkte jag avsluta dagen med att färga håret. Jag har inte färgat hemma på flera år, utan jag har gjort det hos frisör. Men eftersom jag bara skulle färga och inte slinga tänkte jag att jag lika gärna kunde spara in de pengarna. Du ska inte tro att Emma kan vänta tills hon kan få lite hjälp med färgen. Nej jag bara kastade i allt och hoppades på det bästa.. typ. Ja det blev ju jävligt bra överallt utan i hårbotten. Det ser ut som att jag har färgat en ljusbrun utväxt när resten av håret är mörkbrunt...

Ja det blev ju tre nyanser i alla fall...  


Ge mig lite disciplin!

Jag har så mycket att göra just nu, men inget händer liksom. Känns som att vad jag än gör så finns det något annat jag behöver göra mer. Jag måste borde verkligen komma igång med skolan ordentligt nu i alla fall. Jag bestämmer ju takten själv, så tar jag all ledig tid jag kan så är det ju snart färdigt.

Igår stod det i alla fall i tidningen att man ska få ändra timmarna på dagis. Nu går han ju 5*3 timmar (8.15-11.15) vilket är helt värdelöst. Det är varken bra för Melwin, Tuva eller mig. Man hinner ju ingenting på de här timmarna och Melwin blir ledsen för att han inte får äta på dagis. Ändras tiderna blir det mellan 9 och 14, 3 gånger i veckan.

Nu är det dags att ringa och väcka storasyster Petra. Tuva ska vara där en liten stund medan jag går och simmar. Om jag hinner det nu, blev lite sen. Disciplin!

Ska vi slå vad?

Melwin har inte varit sjuk på hela hösten eller vintern, mer än någon förkylning *pepparpeppar*
Den här helgen har vi massor planerat och barnen ska vara hos barnvakt. På fredag ska vi gå ut och äta med Björns gulliga syster och hennes man. Melwin ska då sova hos sin moster Jessica medan Tuva får vara hos en annan moster, Petra. Tuva hämtar vi efter middagen.

Kvällen efter kommer barnens mormor och bonusmorfar Erik hit och är barnvakt medan jag och Björn sticker iväg och roar oss =) Jag beger mig på 25-års fest medan B ska bubbla och spela TV-spel.

Så, Melwin har inte varit sjuk på vääldigt länge och vi har massa planer i helgen. Förstår ni var jag vill komma?


Levande och bloggande

Nu är jag tillbaka. Jag skriver nu med ett externt tangentbord. Det känns som att hela meningen med laptop har liksom försvunnit. Först förstörde jag min trådlösa anslutning och får gå omkring med en jättelång sladd som går sicksack runt hela lägenheten. Sen hände den lilla incidenten med tangentbordet och jag fick plocka fram det externa tangentbordet med tillhörande mottagare. Mycket sladdar, mycket osmidigt.

Egentligen hade jag tänkt att sluta med bloggandet, men det är ju så kul! Jag tänker fortsätta, men det får bli som det blir. Det är så mycket annat nu som tar min tid för tillfället, saker som:
* Jag har börjat plugga
* Jag har en fest att planera
* Jag har en flytt att tänka på (radhuset är alltså sålt)
*
Jag har, hör och häpna, en hel del egna, sociala grejer inplanerade =) 
.. ja och så klart så har jag ju mina små barn och mitt hem att sköta om.

En kul vår, med andra ord!

Ang. bloggtorkanÅterkommer när pusslet är lagt

Dagen i bilder

Direkt efter träningen stack vi iväg till pulkabacken tillsammans med Petra, Gusten, Lova, Jessica och Hugo. Jag blir mer och mer övertygad om att mina barn ogillar vintervädret.

Hugo och Melwins rygg (den enda bilden jag tog på Melwin tydligen)

En sådär lyckad bild på Lova

Tuva var måttligt road av att åka pulka

Hemma igen. Intar flygplansposition för att hålla balansen..

..vilket går så där..


Dagen avslutas med lite bad..
Björn och barnen ska åka iväg imorgon bitti och jag ska ha en storstädning. Dags för visning på torsdag igen, håll tummarna då!

Fel adress till tomten?

Idag när jag skulle sticka till träningen så insåg jag att jag inte äger några varma skor. Jag har ju stövlar som jag oftast använder till vardags, sen har jag ju vinterskor som jag använder när jag är ute och leker i snön. Det jag saknar är det mittemellan. Känns lite kallt att gå med vanliga gympadojjor nu när det är runt 14 minus grader. Visserligen hade jag önskat mig ett par i julklapp, men kommunikationen emellan mig och Tomten verkar inte ha varit så bra..

På önskelistan: 

I paketet:
 


Beach 2009

Jag hade redan bokat in mig på EasyLine imorgon, innan jag zappade in på Victoria´s Secret Fashion Show.. Nu är jag mer taggad än någonsin. Jag ska bo på gymmet i vår! (Eller hur..)


(Bilden är lånad härifrån)

Utedag var det..

Värsta pulkadagen blev det, jojomensan. För det första är vi ju världens segaste familj, så klockan var väl runt tre när vi började klä på oss. Under påklädningen hände det något med Tuva, så hon började gallskrika. Den smidiga lilla proceduren med ytterkläder var väl klar runt halv fyra. Tjugo i fyra började Melwin tjata om att gå in igen. Han ville dricka varm obo`y. Och Tuva tjöt. Vi tvingade med oss barnen till baksidan och åkte ett par gånger i den lilla backen där, sen ville Melwin gå in igen och dricka varm obo`y. Och Tuva tjöt. Vi drog Melwin i pulkan och sprang jättefort, men han ville ändå gå in. Och Tuva tjöt. Så vi gick in igen. Och drack varm obo`y.  

Melwin får alltid för sig så konstiga saker. När vi väl kommit in och skulle dricka den där jäkla oboyen blev han jättearg för att händerna hade blivit varma igen, så han gick ut och doppade händerna i snön, bara för att kunna dricka sin oboy.

Bättre sent än aldrig..

Åh snön bara vräker ner, härligt! Jag vill ha massor utav snö så vi kan åka pulka! Det är så mysigt att grilla korv, dricka varm Obo`y och åka pulka i skogen. Dessutom, tänk vilken träning det är att springa upp och ner för pulkabacken i några timmar! Världens roligaste träning! 

Det får gärna vara så här vintrigt och kallt nu ett tag. Skönt med en riktig vinter. Åtminstonde till och med nästa fredag, då dagis börjar igen. Då kan det vara varmt och soligt. +20°. Minst.  


Pratkvarn

Idag har Melwin varit väldigt pratglad, mer än vanligt. Konstant och gällt har det tjattrats i örat på mig, från morgon till kväll. (Förutom en halvtimma i parken då en stackars farmor fick stå och lyssna på vad Spindelmannen och Hulken brukar göra). Det är jättegulligt och mysigt, i alla fall dagens första 7 timmar. Sen börjar jag bli lite trött i öronen. Och lite trött på att svara på samma frågor tio gånger. Så till slut bad jag:
- Snälla Melwin, ge mig lite space
*springerutiköket*
- Mamma jag hittar ingen spis!

En perfekt start..

Det har varit ett sånt skönt väder nu de senaste dagarna. Jag tycker det är så mysigt när det är sådär 7-8 minus grader och solen lyser, så vi har haft två riktiga utedagar. Igår var vi och premiäråkte skridskor på sjön ute hos B´s föräldrar. Vad roligt det är egentligen att åka, det borde man göra oftare. Melwin var jätteduktig, men det var något fel på hans skridskor för han ramlade hela tiden, så han tyckte att vi skulle åka och byta till ett par nya.  
 
Idag hoppade vi i termobrallorna igen och drog ner till lekparken. Vi lekte lite och matade lite änder, det var bara det att alla änder var jättehungriga så allihopa kom upp ur vattnet och gick emot oss. De blev närgångna och Melwin blev rädd. 

Lekparken vi var i invigdes förra året. En jättefin, stor lekpark som ligger precis vid centrum. Många familjer går dit, likaså brukar de flesta dagis häromkring göra besök där ibland. Lekparken ligger i anslutning till en annan, jättemysig park som även den blev rustad och påkostad förra året med belysning och så. Problemet är att de som utnyttjar parken mest är hela ortens a-lagare. Jag tror inte att jag har varit i (lek)parken en enda gång utan att se dessa människor stå och dricka sprit, härja, uträtta sina behov helt öppet och allt annat de håller på med. Så när vi var och lekte i parken idag kom en kärring från gänget, känd här i trakterna som Häxan, drar ner byxorna och sätter sig i parken och ska kissa! Så jäkla ofräscht och äckligt! Så när hon precis ska sätta sig går jag fram och säger till henne att där får hon i hel**** inte kissa, vi är ju i en lekpark! Varpå Häxan börjar skrika hora till mig. Fy fan säger jag bara, jäkla drägg de förstör ju hela parken! 

Bambi
  Gungtävling - Björn går in för det stenhårt

An(d)fall

Tuva sover mest när vi är ute, men hon är glad ändå


År 2008

Satt och kollade lite på bilder från det gångna året. Tänkte skriva att det inte har hänt så mycket, att det var ett lugnt år, men det känns inte rätt att skriva så när det största faktiskt hänt - Tuva kom till världen. Så här mycket har barnen förändrats under året som gått:

Ny dag, nytt år!

God morgon alla nyårsfirare! Dags att masa sig ur sängen, ta en Resorb och påbörja året 2009! Jag tycker det är så spännande med nyår, så förhoppningsfullt. Man har liksom en chans till nystart. Den här första veckan i Januari brukar vara bäst, så länge man verkligen själv tror på att man kommer infria alla nyårslöften! Apropå nyårslöften, har ni några? Här är mina:
* Få ett gymnasie-slutbetyg
* Sluta använda ordet "måste"
* Sluta slösa energi på negativa saker


Annars började jag detta nya år med att få ett mycket oväntat besök, det månatliga kvinnofenomenet behagade att dyka upp efter cirka 16 månaders uppehåll - Välkommen tillbaka!


RSS 2.0