Valborg!

Idag är det Valborgsmässoafton! Jag längtar så jäkla mycket till ikväll! Jag ska träffa några kompisar runt 5. Då börjar vi dricka. Sen tar vi bussen till folkparken i stan. Självklart dricker vi på bussen på vägen in också. Sen springer vi omkring där i folkparken, åker karuseller och dricker tills vi spyr i ett dike. Eller?

Kanske inte. Men jag längtar tills ikväll. Och jag ska träffa några kompisar. Tillsammans med våra barn. Och deras barn. Jag jobbar till 18.00, 18.30 skulle Cicci och Markku ha maten färdig. Potatisgratäng och fläskfilé skulle det bjudas på. Är det bra väder vallar vi barnaskaran upp till brasan. Bättre kan inte en valborg bli. 


Hur ska du fira din valborg?  



Tidsfällan

Jag satt precis och kollade lite på Lyxfällan när jag kom på världens bästa programidé (enligt mig själv): Tidsfällan. Är det något dagens generation saknar idag så är det ju just tid. Man har så mycket man ska göra, hinna med, vara med på (lite som Charlie i Lyxfällan var inne på). Mitt i all den där stressen är det så enkelt att prioritera fel. Tänk de gånger man inte har tid med barnen till exempel. Klart man har tid. Det är ju en fråga om prioriteringar som med allting annat. Man hinner inte träna. Eller alla gånger man gnäller över saker man faktiskt kan göra någonting åt. Jag vet, jag är själv fast i Tidsfälle-träsket.

Om de gjorde en "tidstavla" för mig skulle de definitivt säga till mig att skära ner på tiden jag spenderar med att titta på alla TV-serier. Så skulle jag nog få skäll för att jag strosar för mycket i affärerna när jag ska handla.

I alla fall gick målningen bra, jag fick lite sällskap av Tuva. Som tur är var hon inte så sugen på att hjälpa till. Den enda incidenten var när hon ramlade ner från soffan, fångade sig i bordet och sen smashade samma hand i golvet. Men det är lugnt, kära hyresvärd, jag fick bort alla fläckar!


Sen fick jag för mig att ge mig på ett annat litet projekt, men det visar jag en annan dag.

Det här använde jag mig av till "projektet":


Jobba, jobba joooobba

Nu blir det lite kvällsjobb. Visste ni att förarbetet ska vara 75% av hela arbetet?




La Dolce Vita

Vad är väl glitter och glamour
jämfört med min tvätthög så stor?





Gissa maten



 

Kan ni gissa vad det är?
















Kålpudding! Första gången jag gör det själv, hoppas det blir lika gott
som sist jag åt. Den gången var det Ante som var kocken!










Plask och lek

Melwin och Tuva ligger helt däckade efter en förmiddag på badhuset idag! Melwin som inte har sovit middag på ungefär.. 3 år(?!) har sovit nu i snart 2 timmar! Tuva slocknade på soffan och ligger där och snarkar lite. Det var faktiskt premiär för Björn på badhuset idag. Han brukar skylla på att han är allergisk mot klor, men de använder inte ens klor i det här badhuset så den ursäkten funkar inte längre! Det märktes att vi är där alldeles för lite, i början var de jättelarviga, Tuva ville knappt vara i vattnet. Men det släppte efter en stund. 

Igår var jag så sur för att jag inte hade någon kamera med mig när de bowlade för första gången, så jag var extra noga med att ta med mig den idag. När jag väl ska ta kort upptäcker jag att minneskortet sitter kvar i datorn som ligger hemma. Pucko!

Nu ska jag passa på och vila lite med. Vardagslyx med tupplur mitt på dagen! 


Underbara helg..

Vilken härlig helg jag har haft! Underbart mysig.. Som jag sagt tidigare skulle jag ju göra något speciellt, en hemlis. Vi skulle nämligen fira kusin och lillasyster som har fyllt 18 resp. 20 år. Man är ju smart och ser till att ge bort presenter man själv får vara med på. Så den här helgen begav vi oss till Stockholm där kusin Annika bor.  Vi mötte upp dem på station i Stockholm. Stack vidare till ett supermysigt fik som hette "Vetekatten". Fika och mys, sen vidare till deras underbara vindsvåning de bor i på Kungsholmen i Stockholm. Klockan 17 började kvällens huvudaktivitet: Fotomodell för en dag. Vi blev sminkade och stylade innan vi ställde oss framför kameran. Det var även en coach med som hela tiden stod bredvid och sa hur vi skulle stå och posera för att se så bra ut som möjligt. 

Fotostudion låg i en källarlokal. De hade gjort det jättemysigt med tända ljus, vin och massa goda tilltugg. Fotografen och coachen var världens gulligaste tjejer och gjorde kvällen såå bra! Det var roligt att få en riktig tjejkväll tillsammans med faster, kusin och lillasyster. 

Vi har inte fått bilderna än så jag vet inte om de kunde göra några mirakel åt mina fruktansvärt dåliga fotogener, men det var så himla kul ändå!

Kvällen fortsatte med världens godaste lasagne som farbror gjort. Avslutningsvis stack vi till restaurang Kungsholmen och tog en god drink. Världens bästa dag/kväll!

Vi tog bussen hem idag och kom fram till Norrköpings bstn runt 14 tiden. Då fick jag träffa mina troll igen! Kände inte riktigt för att bara åka hem, så vi stack till O´learys istället. B fick se Liverpool, jag fick god mat och barnen fick premiärspela bowling, så det kändes lite som en win-win situation. Tyvärr glömde jag kameran när barnen bowlade, men det gick jättebra faktiskt! Man fick låna en sorts ramp så de bara kunde knuffa ner klotet.

Vet ni vad det bästa med den här helgen är? Att för oss slutar den inte idag! Nu är vi lediga enda fram tills på fredag - yeey!! Aktiviteter med barnen och hemmafix står på schemat!








  


Motgångar och söndagsångest

Fy, jag har inte haft någon bra söndag idag! Det gick okej att jobba, men jag har fått så tråkiga nyheter och känner bara att jag får fler och fler problem jag måste försöka nästla mig ut ifrån. Skittråkigt! Som om man inte brukar ha söndagsångest i vanliga fall! Men nu jobbar jag fram till torsdag, sen är jag ledig i en hel vecka! Som om inte det vore nog har B tagit ut semester så han är med ledig, hela familjen är lediga. Så skönt! Dessutom händer det roliga saker nästa helg, men det är en hemlis än så länge..


Något som livar upp såna här tråkiga dagar är musik. Bra musik med hög volym! Den här låten gör mig glad..


Jag försöker..

.. men när jag jobbar kväll finns det verkligen ingenting att skriva om. Jag går upp, fixar i ordning mig och barnen, lämnar barnen, åker till jobbet, jobbar till halv 8, åker hem och äter, fixar och donar, kollar på TV, går och lägger mig. Exakt så ser mina dagar ut.. typ.

Men idag jobbade jag dag. Hade en riktigt "vanlig" tid, 7-16. Men det blir en hel del pusslande ändå. Idag åkte jag direkt till Aktiv (där B tränar) och mötte upp min familj. Tog med barnen hem medan B gick in och tränade. Åkte hem och lekte i lekparken en liten stund, in och byta om, iväg och lämna barn och bil till B som tränat färdigt, blev upphämtad av Petra och vidare till Medley (där vi tränar) och köra ett Step pass. Instruktören hade ändrat koordinationen till idag och den var sjukt bra!

Vilket väder det har varit idag! Så soligt, så skönt. Man blir så glad! Men samtidigt blir jag avundssjuk. Blir avundssjuk på alla som kommer in och köper trädgårdsmöbler, studsmattor, pooler, grillar och allt annat somrigt. Jag vill också kunna köpa sånt! Eller, det kan jag ju såklart, men har ingenstans att göra av det..

 

 


Soffläge!

Nu har jag flängt runt i lägenheten för att försöka återställa ordningen efter dagens bravader. Ledig dag=lägenheten upp-och-ner. Det har varit en väldigt skön dag, en riktig utedag. Även om solen inte tycks vilja komma fram när jag är ledig, känns det ändå att det snart är vår- Så skönt!

Som sagt så var jag och barnen ute och lekte. Borta på skolgården vi har här borta var det några grabbar ute och spelade fotboll, Himmel och helvete hette leken. De var i 7-års åldern och Melwin stod och kollade på en stund, till slut frågade de om han ville vara med. Och det ville han ju. Han skulle få vara målvakt. Men de märkte snart, efter några tunnlar och andra målvaktstabbar, att det kanske inte var rätta positionen för honom, så han fick vara med som utespelare också.

Tycker det är så snällt av dem att låta Melwin vara med. Jag såg ju, det var ju knappast så att han tillförde något i laget, snarare tvärtom. Ändå var de tålmodiga och lät honom vara med och förklarade reglerna om och om när Melwin gjorde helt tvärtom. Men en kille sa: "Du får vara med för att du är så liten, skulle då gå i skolan skulle du inte få vara med".


Sen på eftermiddagen åkte jag faktiskt och solade. Det var längesen, men så jäkla skönt! Jag vill inte sola för mycket efter alla rekomendationer att inte göra det, men några gånger om året kan inte vara så himla farligt?!Efteråt gick jag en långpromenad med Cissi och då var faktiskt solen framme. Skönt skönt skönt!

Dagen avslutades med stora barntvättningen. Bad, hårtvätt, nagelklippning och så råkade jag visst leka lite frisör i Tuvas hår också - oops! Hoppas det ser okej ut när det har torkat...







INNAN KLIPPNING:


EFTER KLIPPNING:


En rak höger..

vill jag ge till den idiotiska pappan som lämnade sina två små barn ensamma i en bil idag! Barnen, den ena var bara en bebis, den andra runt 2 år, satt helt ensamma i en svart Audi A6 på Ingelsta idag runt 16. Bilen hade tonade rutor. (Skriver alla detaljer OM någon mot förmodan skulle kunna lista ut vem det är och sen ge honom en rejäl utskällning) Billarmet hade satts igång och båda barnen var livrädda och skrek för full hals. Han var minst borta  10-15 minuter (det var så länge kvinnan som meddelade mig hade stått där). Han lunkade sen lugnt ut från Jula och hade ingen jävla aning vad hans stackars barn hade fått vara med om! Det finns absolut ingenting inne på Jula som kan vara så jälva viktigt att lämna sina barn för! Jag var tyvärr inte där när han kom ut, men jag hoppas den där kvinnan som stod och höll koll på barnen hade några väl valda ord att förmedla! 

IDIOT!

Påskhelgen kom..

och påskhelgen gick! Själv spenderade jag denna högtid på Glada Rusta! Men vi hade påskmiddag i fredags med alla på mammas sida. Vi var sammanlagt 21 stycken, varav 5 är barn under 5 år. Det blir livat! Men det är väldans mysigt med.

Imorgon ska vi ha lite påskmiddag här hemma, men det blir lite lugnare. Då är det "bara" farmor och lillasyster (lillasysters PV?) som kommer på besök. Så nu har jag stått här och lagat massa mat, så nu är jag heelt slut!

Jag gillar verkligen påsken! Tycker nästan mer om påsken än om julen. Visst, stämningen och myset runtomkring julen går ju inte att slå, men självaste högtiden. Det är inte lika mycket stress, press och hysteri kring påsken. Det kan liksom få vara som det är. Vill man slänga upp några jäkla kycklingar kan man göra det, men det är ingen som tycker du är konstig om du inte gör det.


Lååångtorsdag

Ja fy, fredagen imorgon kan knappast kännas längre än vad den har dagen har gjort! Vi har hunnit med 3 timmar på busfabriken, storhandling med 2 barn och 1000 andra påskhandlare, storstädat halva lägenheten och sen alla andra vanliga vardagssysslor. Nu sover barnen och B är borta, så jag har kidnappat Melwins Nintendo DS. Det är löjligt roligt att spela ibland. Speciellt Super Mario som jag spelar nu, det är precis som det gamla klassiska spelet. Det som man spelade på Nintendo 8-bitar ni vet, då man fick ta ut spelen och blåsa i dem för att få det att funka. Haha, stil!

 

Imorgon ska vi till Skärblacka på påskmiddag. Äntligen! Jag är så himla sugen på påskmat! 

  


RSS 2.0